piksel
Nowy
Do³±czy³: 28 Sie 2020 Posty: 20
|
|
|
|
Suplementy warto kupowaæ wtedy, gdy wraz z ¿ywno¶ci± nie dostarczamy organizmowi wszystkiego, czego potrzebuje. Wiem, ¿e ludzie s± teraz zabiegani, ci±gle zajêci prac± i wydaje im siê, ¿e pro¶ciej siê suplementowaæ ni¿ zdrowo gotowaæ. Tymczasem pe³nowarto¶ciowa dieta zazwyczaj nie jest wyzwaniem nieosi±galnym dla przeciêtnego cz³owieka, tym bardziej, ¿e mamy na rynku ¿ywno¶æ funkcyjn±. Co wiêcej, niewielu z nas wie o tym, ¿e do prostych, powszechnie dostêpnych produktów dodaje siê sk³adniki nale¿±ce do tzw. superfoods. Wystarczy spojrzeæ na sk³ad jogurtu, serka kanapkowego albo pasty do pieczywa. Czêsto znajduje siê w nich m±czka chleba ¶wiêtojañskiego czyli karob- sproszkowane str±czki drzewa karobowego. Ro¶lina ta posiada szereg prozdrowotnych w³a¶ciwo¶ci o czym czyta³em niedawno na blogu https://onedaymore.pl/blog/czym-jest-karob/ i jak siê okazuje z powodzeniem mo¿emy wykorzystywaæ j± w domowej kuchni, np. jako zamiennik kakao albo dodatek do wypieków czy porannej owsianki.
Jak widzisz ¶wiadomo¶æ kulinarna sprawia, ¿e naprawdê mo¿emy obej¶æ siê bez suplementów
|
|